دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در گفت‌وگو با آنا: 

منابع علوم انسانی جامعه ایرانی برگرفته از غرب است/ باید از دل رشته‌ها اثربخشی ایجاد کنیم 

منابع علوم انسانی جامعه ایرانی برگرفته از غرب است  باید از دل رشته‌ها اثربخشی ایجاد کنیم 
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی گفت: علوم انسانی موجود در دانشگاه‌های کشور ناشی از ترجمه کتاب‌های غربی است، باید علوم انسانی را بر اساس مبانی انسان‌شناسی، مبانی هستی‌شناسی اسلامی و فرهنگ عمومی کشور بنا کنیم.
کد خبر : 879086

عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره وضعیت علوم انسانی در کشور اظهار کرد: بیشتر منابع و نظریه‌های اصلی دانشمندان رشته‌های علوم انسانی مورد استفاده در دانشگاه‌های کشور از جامعه غربی نشئت گرفته شده است. 

وی افزود: علوم انسانی با علوم طبیعی تفاوت دارد و این رشته مبتنی با بافت، فرهنگ و جامعه است؛ بنابراین نیازمند علوم انسانی متناسب با فرهنگ جامعه ایرانی هستیم. 

معتمدی تصریح کرد: علوم انسانی موجود در دانشگاه‌های کشور ناشی از ترجمه کتاب‌های غربی است، باید علوم انسانی را بر اساس مبانی انسان شناسی، مبانی هستی شناسی اسلامی و فرهنگ عمومی کشور بنا کنیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: باید از دل علوم انسانی توانمندی و اثربخشی و کارآمدی ایجاد شود تا فارغ التحصیلان این رشته نقش متناسب با تخصص خود را در جامعه ایفا کنند. 

معتمدی گفت: فاصله علوم انسانی بین آنچه که اکنون است با آنچه که باید باشد زیاد است. بخشی از زحمات دانشمندان ایرانی برتر جهان انعکاسی از مقالات و آثار آنهاست که در مجامع بین المللی به عنوان شاخص انتخاب استادان مطرح می‌شود. 

وی اضافه کرد: انتخاب نشدن استادان در رقابت‌های علمی بین‌المللی به معنای ضعف آن‌ها نیست و برخی از استادان از لحاظ آثار و توانمندی علمی فوق العاده هستند؛ اما نسبت به چاپ مقالات ایرانی در ژورنال‌های جهانی توجهی ندارند و دارای مبنای جداگانه‌ای هستند. 
 
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه برخی از استادان ایرانی دارای کتاب و تحقیق‌های ارزشمندی هستند و نظریه‌های بدیهی دارند، تاکید کرد: آشنایی دنیای علم با این قبیل از استادان زمان بر است و دانشمندان مطرحی در حوزه علوم انسانی داریم. 

معتمدی با اشاره به برنامه ریزی‌های دانشگاه علامه طباطبائی جهت استفاده مدیران اجرایی از نظریات متخصصان علوم انسانی برای حل مشکلات جامعه اظهار کرد: دانشگاه علامه طباطبائی به صورت جدی پیگیر اثربخشی علوم انسانی بر جامعه است، یعنی پاسخگوی نیاز‌های جامعه و حل مشکلات کشور است؛ چرا که ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی، مشکلات اقتصادی و ... با کمک فارغ التحصیلان رشته‌های علوم انسانی حل می‌شود. 

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی گفت: جامعه از دانشگاه‌ها انتظار پاسخگویی و حل مسائل و ارائه راه حل‌های خردمندانه را دارد، این انتظار به شدت درست است و تلاش کرده ایم تا در برنامه راهبردی دانشگاه بحث ارتباط با صنعت، ارتباط با جامعه و حل مسائل و مشکلات دستگاه‌های اجرایی را به شدت پیگیری کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب